Placinta cu carne si ciuperci

Folosita ca aperitiv, este pe lista felurilor festive ale familiei de Craciun si nu numai.

Placinta cu carne si ciuperci este aspectoasa datorita combinatiei de ingrediente.

Cu o crusta crocanta si cu, o umplutura de“vis” va fi o adevarata “nebunie”.

Respectand reteta va fi o reusita si va asigur ca o veti face din nou.

Ingrediente placinta cu carne si ciuperci

1 pachet foi placinta ( nu trebuiesc folosite foi aluat fraged )

650 g piept de pui dezosat

500 g ciuperci proaspete

2 cepe mari

1/2 ardei gras rosu ( decor si gust )

1/2 ardei gras verde ( decor si gust )

5 oua

200 g cascaval ( de orice fel )

50 g masline negre rondele ( pentru decor si gust )

50 g masline verzi rondele ( pentru decor si gust )

150 ml ulei floarea-soarelui ( pentru sotat ingredientele )

sare, piper

Cum vom pregati ingredientele pentru placinta cu carne si ciuperci

Mai intai vom dezgheta foile de placinta ( la temperatura camerei sau lasate de cu seara in frigider) si pregatim ingredientele pe care le vom foloi.

Ceapa se curata de foi si se spala, apoi o vom taia marunt.

Pieptul de pui se spala si se va taia bucatele mici cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Ardeiul gras se curata de seminte si nervuri, se spala apoi se taie in fasii subtiri.

Ciupercile se vor curata de pielita si indeparta coditele.

Casvavalul il vom taia cuburi mijlocii.

Intr-o tigaie de teflon cu diametrul de 24 cm si larga, punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa taiata amestecand continuu, pentru a nu se arde ci a se topi putin ( pentru a grabi procesul de topire vom presara putina sare peste ceapa ).

Ciupercile le vom pune peste ceapa topita, amestecand la fel continuu pana se va evapora lichidul lasat.

Urmeaza apoi sa adaugam pieptul de pui tocat marunt, amestecandu-l pana se va desface ( sa nu ramana ghemotoace formate ).

Din cand in cand vom picura apa calduta pentru a se gati bine carnea de pui.

Ardeiul gras taiat fasii subtiri, se va pune in tigaie numai in momentul cand compozitia este gata si lichidul evaporat ( pentru 10 minute ).

Se va condimenta dupa gust cu sare si piper.

Lasam tigaia cu compozitia la racit, adaugand  cuburile de cascaval si maslinele.

Intr-un bol vom bate ouale intregi cu o furculita si  le punem in compozitia racita, amestecand pana se vor incorpora foarte bine si combina aromele.

Asamblare placinta cu carne si ciuperci

Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat le putem folosi ( cu aceasta compozitie se folosesc toate foile in nr de 12-sau 14 buc )

Pregatim tava mare de la aragaz tapetata bine cu ulei.

Pe un blat de lucru punem 2 foi de placinta pe care le ungem intre ele cu ulei.

La unul dintre capete punem umplutura cu ajutorul unei linguri ( avand grija sa lasam rezerva la fiecare capat de cate 1 cm ).

Vom rula strans foile pentru a obtine un sul subtire.

Procedam la fel si cu restul de foi si umplutura.

Asezam in tava fiecare sul de placinta unul langa altul.

Separat intr-un bol, vom bate un ou cu 2 linguri de smantana pentru uns deasupra foile de placinta.

Se vor unge mai intai cu ulei fiecare sul de placinta ( pentru a nu crapa dupa coacere ) apoi cu oul batut.

Pentru un gust si mai bun, se poate pune peste sulurile de placinta unse bucati mici de unt sau margarina.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30-40 minute ( atat cat se va rumeni frumos )

Dupa ce vom scoate placinta din cuptor o putem acoperi cu un prosop curat numai pentu 10 minute.

Placinta se poate lasa in tava la racit, pana in momentul servirii.

Aceasta se va portiona in bucati mici si aseza pe platou alaturi de celelalte aperitive sau la alegere separat.

Se poate consuma alaturi de castraveti murati sau gogosari la otet.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto