Autentificare

Înregistrare

Placinta cu carne si spanac

Ce poate fi mai bun de servit intre mesele  principale, pentru a ne potoli stomacul, decat o buntate de placinta cu carne si spanac ca la „mama acasa”.!!!!

Ingrediente placinta cu carne si spanac

1 pachet foi placinta ( vom folosi tot pachetul )

600 g carne tocata ( amestec vita cu porc )

600 g spanac congelat ( atunci cand nu este sezonul )

3 cepe mici

5 oua

200 g smantana

4 linguri pasta de rosii

ceapa verde ( optional )

1/2 ardei gras  ( de preferat rosu ptr gust si decor )

100 ml ulei vegetal floarea soarelui

50 g unt  (  margarina sau ulei, ptr uns tava )

100 g branza telemea sau cascaval ras fin ( pentru foi deasupra, la final, inainte de a fi introduse in cuptor )

sare, piper

Cum vom face placinta cu carne si spanac

Spanacul desi fiind congelat si prefiert, il mai fierbem putin ( cca 10 minute ) in apa clocotita cu un praf de sare. Apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa tocata marunt o vom sota intr-o tigaie de teflon  in uleiul incins.

Cand se va inmuia si lua aspect translucid,  adaugam carnea amestecand continuu pana se vor desface ghemotoacele de carne care se strang pe parcursul gatirii.

Din cand in cand vom adauga apa calduta peste carnea tocata pentru a se gati mai bine  ( cca 30-35 minute ).

Se va adauga intre timp pasta de rosii, lasand apoi sa scada lichidul format.

Spre sfarsit adaugam si ardeiul gras taiat fasii ( lasand pe foc inca 10 minute ).

Dupa ce ingredientele din tigaie s-au gatit, o dam de pe foc pentru a se raci ( cca 20 minute ).

Separat intr-un bol batem ouale ( 4 buc) cu smantana, sarea,piperul  si ceapa verde tocata marunt cu ajutorul unui tel de bucatarie.

Se va unge tava mare de la aragaz cu unt ( margarina sau ulei ), se aseaza jumatate din foi placinta ( unse fiecare cu ulei pentru a nu se lipi ) peste care se adauga amestecul de carne, apoi spanacul stors bine ( presarat peste carne ).

Ultimul strat va fi de ou batut cu smantana peste spanac.

Restul de foi placinta (unse intre ele cu ulei ) vor forma ultimul strat, unse cu oul batut ( 1ou ) cu 1 lingura de apa.

Se va presa deasupra branza rasa ( telemea sarata ) sau cascaval.

Se da tava in cuptorul preincalzit 190 de grade pentru 25-30 minute ( sau atat cat se va rumeni frumos deasupra ).

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto

Facebook Comments