Autentificare

Înregistrare

Placinta cu carne

Placinta cu carne este un fel de mancare care poate sa fie la fel de indragita ca lasagna. Mai ales daca alegeti sa faceti un aluat de casa. Puteti umple placinta cu carne de curcan, sa adaugati si legume si in acest fel sa obtineti o mancare pe care o puteti servi si copiilor cu placere.

Ingrediente placinta cu carne

1 pachet foi placinta din comert sau un aluat de casa.

La aceasta reteta s-a facut un aluat de casa, acesta  poate fi facut  cu o zi inainte pentru a ne usura munca.

Pentru aluat de casa 

1 pachet margarina Unirea

300 g smantana

300 g faina ( se poate pune mai mult daca va fi nevoie )

1 ou ( galbenusul )

un praf de sare

Pentru umplutura 

600 g carne amestec vita+ porc ( sau carne de pui, curcan ) optional

1 morcov

2 cepe

1 ardei gras

4 oua

1 legatura marar

sare, piper

1 ou batut spuma ( pentru uns foile de placinta inainte de a fi bagate la cuptor )

Cum se face placinta cu carne

Daca se va face un aluat de casa se va proceda in felul urmator: intr-un bol inalt se va pune margarina la temperatura camerei, mixand pana va devine ca o spuma.

Se va adauga galbenusul de ou continuand mixarea, apoi smantana si praful se sare.

Se va opri mixarea si se adauga faina cernta ( mai mult sau mai putin.. depinde cat va cere aluatul, sa fie elastic si bun de intins ), amestecand cu mana pana vom obtine un aluat elastic.

Vasul se va acoperi cu o folie alimentara si este dat la rece in frigider pentru 60 minute.

Intre timp se va face umplutura.

Ceapa se va curata si toca marunt,  pusa la calit intr-o tigaie larga de teflon ( sa devina translucida ) cca 3-4 minute.

Morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari se va adauga peste ceapa, amestecandu-se continu cca 1-2 minute.

La fel se va proceda si cu ardeiul gras taiat feliute subtiri.

Carnea tocata amestec se va adauga in tigaie, amestecandu-se cu o furculita ( pentru a se desface carnea stansa gramada.. cocoloasele formate ), apoi este adaugata cana de supa sau apa pentru a fierbe bine carnea.

Dupa ce carnea s-a inmuiat bine, se va asezona cu sare, piper si mararul proaspat tocat.

Compozitia se va la o parte de pe ochi pentru a se raci ( sau sa fie calduta ), apoi se vor adauga ouale batute, incorporandu-se  bine in compozitia de carne si legume.

Asamblarea: Aluatul scos din frigider se va pune pe un blat de lucru ( fie din lemn sau plastic ) tapetat bine cu faina.

Se va intinde o foaie subtire sau doua de grosimea unei lame de cutit.

Pe fiecare foaie se va pune cu o lingura din umplutura racita, apoi sunt rulate strans si puse intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt ( aceasta sa fie unsa cu putin ulei ).

Cu un ou batut bine cu o furculita intr-un bol, se vor unge suprafata foilor, apoi este introdusa tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute ( cat isi va face o fata maronie de copt ).

Placinta cu carne se va servi fierbinte in farfurii intinse, cu cate 1-2 linguri de iaurt natural sau smantana.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments