Autentificare

Înregistrare

Placinta cu ciuperci

Este o reteta pentru un meniu de duminica, care se poate pregati si cu o zi inainte, apoi incalzita la cuptor de aragaz sau microunde ( dupa preferinte si modul de a gandi cum este mai bine  si sanatos ).

Este o placinta cu ciuperci simpla de facut , chiar daca pare complicata ( asta pana incepi a o gati…. totul are un inceput! ).

 

Ingreiente placinta cu ciuperci

1 kg ciuperci champignon proaspete

1 pachet foi placinta ( cca 12-14 buc )

5 oua ( doar galbenusurile, albusurile se pot pastra intr-un bocan cu capac infiletat, in frigider  si folosite pentru galuste cu gris, chec etc.. )

100 g masline negre fara samburi

1oo g cascaval consistenta tare

3 cepe potrivite

1/2 ardei gras rosu

1 morcov potrivit

1/2 legatura marar

1 ou intreg+2 linguri smantana ( ptr uns foile de placinta inainte de cuptor )

1-2 linguri mac (  presarat pe placinta inainte de cuptor )

50 ml ulei vegetal ( ptr uns foile intre ele )

5 linguri ulei vegetal ( ptr sotat legumele )

sare, piper

Cum se face placinta cu ciuperci

Cel mai bun recipient de pregatire a unui preparat care necesita prajire, va fi o tigaie de teflon.

Deci,…. intr-o tigaie de teflon ( diam de 24 cm ) cu pereti inalti ( folosita pana la sfarsit ) vom pune uleiul la incins.

Ceapa curata si tocata marunt, se va pune la calit ( cca 4-5 minute, cat va deveni translucida ).

Dupa ce s-a calit ceapa, se va adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea cu ochiurile mari, ardeiul gras taiat fasii groase si ciupercile taiate in cuburi mari ( pentru a fi vizibile in placinta ).

Legumele se vor amesteca in mod constant, pana  va scadea lichidul lasat de ciuperci ( cca 30 minute ).

Dupa ce legumele  s-au inmuiat( sa fie al-dente ), tigaia se va da la o parte pentru racire ( 10 minute ), urmand a fi adaugate galbenusurile de ou, maslinele negre rondele, cascavalul taiat in cuburi mici, mararul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust, amestecandu-se compozitia cu o spatula pana la omogenizare.

Foile de placinta se vor pregati pentru a fi umplute astfel :  pentru fiecare  rulou trebuiesc cate trei foi unse intre ele cu ulei, apoi pusa compozitia la un  capat ( cate 4-5 linguri ),  rulate strans, unse cu oul batut impreuna cu smantana intr-un bol mic si presarate pentru aspect apetisant cu putin mac.

La fel se va proceda si cu restul de foi ( atat cat va fi  compozitie ).

In tava mare de la aragaz, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se vor aseza rulourile de placinta ( cca 4-5 rulouri ) si date data in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute ( atat cat vor deveni aurii la suprafata ).

Placinta cu ciuperci se va servi calda sau rece, taiata in portii potrivite si servite alaturi de legume fierte si  sotate in unt ( broccoli, morcov, cartofi natur etc.. ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments