Autentificare

Înregistrare

Placinta cu dovleac

Toamna este anotimpul dovleacului.  Acesta se poate consuma insa pe toata perioda anului deoarece se gaseste si in supermarket.

Atunci cand este sezonul lor, pietele sunt pline de bostani de toate dimensiunile si formele.

Nutritionistii ii lauda calitatile,  ajutandu-ne sa ne mentinem glicemia si sa nu ne ingrasam.

Este un desert de sezon si te cucereste de la prima bucata.

Vom face o delicioasa placinta cu dovleac intr-o varianta foarte simpla si usor de pregatit.

Aceasta reteta de placinta cu dovleac, se poate face si cu un aluat de casa.

Dar pentru ca timpul nu ne permite prea mult, vom folosi foi de placinta din comert, care sunt la fel de bune ca un aluat de casa.

 

Ingrediente pentru placinta cu dovleac

1 kg dovleac ras (4 cani pline cu dovleac ras )

1 cana zahar

1/2 cana nuci pisate (optional)

4 pliculete zahar vanilat

1 lingurita scortisoara

50 g margarina Unirea

1 pachet foi placinte simple

Cum pregatim umplutura de dovleac

Vom rade dovleacul pe razatoarea mare si impreuna cu zaharul il vom pune intr-o cratita la calit in care am pus mai intai la topit margarina.

Dovleacul se va cali pana va deveni o pasta.

Dupa ce s-a calit dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat pentru aroma.

Asamblarea foilor de placinta cu umplutura de dovleac

Pregatim tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Pentru ca folosim foi din comert care de obicei sunt in numar total de 12-14 foi, le vom imparti in doua si anume:

-prima parte de foi le vom aseza una peste alta,  dar vor fi unse cu ulei fiecare cu ajutorul unei pensule pentru a nu se lipi la copt intre ele.

Adaugam peste ele pasta de dovleac, apoi restul de foi la fel ca la prima jumatate de foi.

Vom unge foile deasupra cu putin sirop  de zahar, pe care il facem foarte rapid si anume :intr-un ibric punem 1/2 cana apa cu 3-4 linguri de zahar si-l lasam pana se topeste zaharul.

Placinta inainte de a fi bagata  in cuptor, o vom taia  in patrate deoarece va fi mult mai usor scoasa din tava si pusa pe un platou.

Tava va fi bagata in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-45 de minute pana cand placinta va capata o culoare aramie.

Cand placinta va fi gata, o lasam putin la racit pentru 30 minute, dupa care o pudram cu zahar.

Se poate servi calduta, dar la fel de buna este si rece.

 

POFTA BUNA !!!

 

 

Facebook Comments