Autentificare

Înregistrare

Placinta cu jambon si praz

Ingrediente:
2 bucati foaie placinta(din comert),
1 fir paz(numai partea alba),
300 g jambon,
1 ceasca parmezan ras,
1 ceasca cascaval gouda, taiat cubulete,
2 linguri faina,
2 linguri unt,
125 ml lapte,
1 ou,
sare, piper,

Mod de preparare:
Se decupeaza 8 cercuri din foile de placinta(de marimea unui castronel). Untul se pune la incins intr-o tigaie, se adauga prazul taiat rondele fine. Se lasa la calit 5 minute. Se adauga jambonul taiat bucatele marunte, se lasa 2-3 minute. Se adauga apoi faina si laptele, se amesteca continuu pana sosul se leaga. Tigaia sse ia de pe foc si se adauga parmezanul si cascavalul, se amesteca pana se topesc, 1 minut, la foc domol. Se adauga sare si piper. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se intinde pe feliile de placinta, se pune deasupra o foaie de placinta, se taseaza pe margini cu o furculita. Se continua operatia pana cu celelalte foi de placinta. Se ung cu oul batut, se aseaza in tava. Se dau la cuptor pentru 20-25 minute, la 200°C.