Autentificare

Înregistrare

Placinta cu spanac si ciuperci delicioasa

tarta cu spanac delicioasa

Mod de preparare placinta cu spanac

Intr-o forma de tarta in care am pus hartie de copt,  am pus  foaia de placinta pe care am uns-o cu unt si am copt-o conform  instructiunilor de pe ambalaj. Cand prinde un pic de culoare o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, iar noi intre timp pregatim umplutura.

Reglam temperatura cuptorului la 180 de grade celsius.
Intr-o tigaie, punem uleiul de masline la incins. Adaugam cateii de usturoi, taiati marunt si calim  pana devin translucizi.  Adaugam si ciupercile pe care le-am spalat si curatat si adaugam sare si piper, dupa gust. Amestecam frecvent pana cand ciupercile se calesc bine si prind o culoare maro-aurie, cca 10 minute. Adaugam si  spanacul si gatim, pana spanacul este calit dar isi pastreaza culoarea de verde viu.

Luam tava in care este aluatul de placinta. Presaram ½ din cascaval uniform pe fundul crustei. Punem ciupercile si spanacul peste branza.
Intr-un castron mediu, amestecam laptele, crema de branza si ouale. Se condimenteaza cu sare si piper. Turnam amestecul de oua si branza si peste, punem cascavalul ras. Punem  placinta in cuptor si coacem cca 30 – 35 de minute.

Dupa ce este scoasa din cuptor se lasa la racit  aproximativ 10 minute inainte de a fi taiata.

Serviti, este delicioasa!