Autentificare

Înregistrare

Placinta cu vanilie, lamaie si frisca

placinta de lamaie cu frisca

Mod de preparare placinta cu vanilie, lamaie si frisca

Punem intr-un bol: zaharul, faina, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie si  se amesteca bine. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Bagam aluatul pentru cca 20 de minute la frigider.

Scoatem aluatul si il vom aseza intr-o forma de tarta, in care am pus hartie de copt unsa cu unt,  punand aluat si pe peretii tavii.  Din loc, in loc,  intepam aluatul cu furculita. Bagam blatul,  in cuptorul incins si coacem la 180 de grade C. Cand  capata culoare „rumena” scoatem blatul din cuptor.

Pregatire umplutura

Preparam budinca conform instructiunilor aflate pe ambalaj. Cand este gata o luam dupa foc si adaugam zaharul, cele doua galbenusuri si untul. Amestecam bine cu o lingura de lemn si o mai punem un pic la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Luam dupa foc si lasam la racit.

Scoatem frisca din frigider si punem o lingura in budinca de vanilie. Amestecam pana se incorporeaza. Incet, vom adauga budinca in 1/2 din cantitatea de frisca si vom amesteca, avand grija sa nu se taie. Din cand, in cand vom adauga cate o lingurita din zeama de lamaie, pana o incorporam in crema.

Scoatem usor aluatul din forma (sau il lasam in forma daca ne este mai usor) si punem crema de vanilie. Nivelam cu o spatula. Apoi, vom pune deasupra restul de frisca (dupa cum dorim fiecare, cu model sau fara) si bagam iar la frigider.

Dupa ce am lasat-o 1-2 ore la rece, putem sa servim.

Savurati !