Autentificare

Înregistrare

Placinta de dovleac, rulouri

Placinta cu dovleac rulouri

Mod de preparare placinta cu dovleac

Din ingredientele enumerate, mai sus se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca. 30 min la loc caldut.

Dupa ce aluatul s-a dospit,  se imparte  in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei), se unge cu ulei, se intinde uniform.

Dovleacul  l-am ras si calit impreuna cu zaharul, scortisoara si migdalele timp de 10 minute la foc mic. Un sfert din dovleacul ras, se presara pe una dintre cele 4 bucati de aluat si se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia in timpul coacerii) si tot asa cu celelalte rulouri.

Fiecare rulou se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a scos din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Savurare placuta!