Autentificare

Înregistrare

Prajitrura siropoasa cu lamaie

Ingrediente:
Pentru aluat:
180 g faina,
1 pliculet praf de copt,
60 g unt,
200 g zahar,
1 ou,
coaja rasa de la o lamaie,
250 ml lapte de cocos,
Sirop de lamaie:
250 ml zeama de lamaie(in jur de 4 lamai, mari),
180 g zahar brun(din trestie de zahar),
250 ml apa,
60 g unt,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 160°C. Untul se freaca cu mixerul, se adauga treapta zaharul, pana ce amestecul devine cremos. Se adauga oul batut si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina in alternanta cu laptele de cocos. Se amesteca bine. Se unge o tava sau vas jena(de 20 cm), se adauga aluatul de mai sus. Se pregateste sosul: apa se pune la incalzit, se adauga zaharul, zeama de lamaie, untul, se lasa pana se topeste zaharul si untul. Lichidul format se varsa peste aluat. Se da la cuptor pentru 45 minute. Prajitura este foarte siropoasa.