Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin cu gem si bezea

Este o prajitura cu un aluat crocant, usor de facut, atunci cand familia are pofta de ceva dulce, chiar daca la prima vedere ar parea complicata, dar urmand pasii retetei, rezultatul va fi pe masura.

 

Ingrediente prajitura Arlechin

Pentru aluat

300 g faina alba

100 g zahar tos (pudra)

200 g margarina Unirea (la temperatura camerei)

3 galbenusuri

1 praf de copt

1 borcan gem prune

Pentru bezea

albusurile de la cele 3 oua

50 g zahar tos (pudra) sau 5 linguri

un praf sare

50 g nuca macinata (pentru decorat bezeaua la cuptor)

Cum se face prajitura Arlechin

Intr-un vas larg, se va pune margarina (la temperatura camerei ) impreuna cu zaharul pudra, mixadu-se pana se va obtine o crema spumoasa.

Galbenusurile, se vor adauga in crema de margarina, unul cate unul, mixandu-se pana se vor incorpora complet.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt, se va adauga in vas, amestecandu-se cu mana (renuntandu-se la mixer), pana se va forma un aluat, asemanator cu cel de cornulete.

Aluatul obtinut, se va pune intr-o punga de plastic si dat la rece in frigider, pentru cca 60 minute (pentru a se putea intinde bine).

In tava mare de la argaz, unsa cu ulei si tapetata cu faina, se va pune aluatul, intins pe un blat de lucru si rulat pe un sucitor (sau se poate intinde cu mana, cuprinzand uniform toata suprafata tavi, acesta fiind fraged si rupe foarte usor).

Tava se baga in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 20 minute (cat va capata o culoare aurie, iar suprafata fiind tare la atingere).

Tava se va scoate din cuptor si se va unge suprafata aluatului cu gemul de prune, urmand a fi  bagata din nou in cuptor (pentru ccs 5-8 minute, cat se va intari si gemul).

Intre timp, se vor mixa albusurile cu un praf de sare, pana se vor intarii, apoi  adauga 5 linguri de zahar tos (pudra), mixandu-se in continuare, pana va capata consistenta de bezea.

Prajitura, se va scoate iarasi din cuptor si intinsa bezeaua cu lama unui cutit lat, presarata nuca macinata sau bomboane de zahar colorate,  dupa care se mai da la cuptor inca 3-4 minute (cat se va intari bezeaua si gratina).

Prajitura Arlechin, se va taia cat este calda, in patrate mici si asezate pe un platou.

POFTA BUNA !!!