Autentificare

Înregistrare

Prajitura Boema, preparata in casa

Prajitura Boema facuta in casa

Mod de preparare prajitura Boema de casa

Preincalzim cuptorul la 150 de grade Celsius. Luam o tava de cuptor  (dimensiuni 35×25), pe care o tapetam cu unt si o lasam la o parte.

Luam un vas pentru mixer si dupa ce am separat galbenusurile de albusuri, mixam bine  albusurile impreuna cu zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma tare,  adaugam galbenusurile si omogenizam toata compozitia bine. Adaugam faina si cacaua, in ploaie si amestecam cu o spatula de sus in jos, astfel incat sa nu se lase aluatul.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie  de copt si introducem  tava in cuptorul preancalzit la 150 de grade timp de 25 de minute.

Intre timp ne apucam sa preparam siropul

Punem apa intr-un vas impreuna cu celalalte ingrediente pe foc si lasam sa se dizolve zaharul, apoi dam la rece.

Preparare glazura

Punem pe baie de aburi, ciocolata cu smantana pentru frisca si omogenizam pana se dizolva.

Mod de preparare crema de ciocolata

Punem la bain marie intr-un vas smantana, ciocolata in ea rupta bucatele si untul. Omogenizam continutul bine, bine apoi il lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, bagam crema in frigider pentru cca 4-5 ore, dupa care mixam pentru a putea sa o folosim la decor.

Asamblare prajitura

Luam blatul si il taiem in patratele, astfel incat sa va iasa cca 12 bucati. Il punem pe o tava si insiropam fiecare bucata de prajitura iar apoi turnam glazura de ciocolata pe fiecare in parte. Lasam un pic sa se intareasca glazura si apoi cu un cornet special/punga de plastic rupta in varf in care am pus crema de ciocolata, ornam fiecare patrat. (eu fac un cerc in mijlocul patratului pe care il umplu cu aceeasi crema de ciocolata). La final am pus si frisca pe care am decorat  cu o visina din visinata si cu topping de ciocolata.

Savurare placuta!