Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu banane

Bananele sunt disponibile in orice sezon si sunt accesibile tuturor.

In bucatarie le putm gati simplu : Copte, prajite, caramelizate, milkshak-uri, in prajituri.

Un desert cu banane ( sau cu orice fruct ) ne poate scoate din monotonie uneori.

Vom face o prajitura cu banane care este delicioasa si nu necesita prea multe ingrediente.

Ingrediente prajitura cu banane

4 oua

12-14 linguri faina ( depinde de marimea lingurei  )

10 linguri zahar tos ( aceeasi lingura folosita si la faina, iar zaharul trebuie facut pudra )

100 g unt 65% grasime

100 ml lapte

3 banane

1/2 ligura coaja de lamaie

1 esenta vanilie

1/2 pachet praf de copt

un varf cutit de zare

1 pachet zahar pudra  ( ptr pudrat prajitura )

Cum vom face prajitura cu banane

( folosim o forma rotunda cu diametrul 24/26 cm )
Intr-un bol cu pereti inalti vom pune untul ( la temp. camerei ) impreuna cu zaharul tos facut pudra, esenta de vanile, praful de sare, mixand la o treapta mai joasa la inceput ( pentru a nu se imprastia zaharul ), apoi la o treapta mai inalta cca 3 minute pana se omogenizeaza totul ( fara sa dorim sa obtinem o crema ).

Adaugam ouale intregi unul cate unul pe rand, mixand pana se vor incorpora in compozitie, apoi laptele rece.

Bananele dupa ce le-am curatat de coaja, le taiem bucatele mici ( pentru a se simti mai bine in prajitura si aspect totodata ) dupa care le punem in compozitie amestecand de aceasta data cu o spatula pana se vor incorpora ( renuntand la mixer ).

De retinut trebuie : atunci cand vom incorpora un ingredient, acest lucru se face usor si numai atat cat el se va ingloba bine in aluat, fara sa insistam amestecul prea mult.

Vom amesteca faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam treptat in ploaie in aluat, amestecand cu spatula de jos in sus pana se va ingloba bine si sa nu ramana gogoloase.

Pregatim tava rotunda ( 24/26 cm ) pe care ungem cu unt si tapetata cu faina.

Rasturnam aluatul si dam forma in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-40 minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit  in forma apoi o pudram cu zahar pudra si portiona dupa imaginatie.

Aceasta prajitura cu banane care va avea o aroma deosebita si va fi delicioasa se poate servi alaturi de o cana de lapte sau un ceai cu aroma de fructe.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments