Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone cu lapte condensat

Prajitura cu blat de cacao si cema mascarpone cu lapte condensat

Mod de preparare prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone cu lapte condensat

Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.  Topim untul si ciocolata la bain marie. (Atentie sa nu fiarba!)

Spargem ouale si separam albusul de galbenus. Luam albusurile si le punem intr-un vas si incepem sa le mixam, pana se fac o spuma tare, adaugam o lingurita de rom, apoi un pic de sare. Cand s-au intarit bine adaugam si zaharul si amestecam pana se topeste.

Vom adauga apoi si galbenusurile, mai mixam un pic si oprim mixerul. Adaugam faina si cacaoa in ploaie si amestecam de sus in jos, cu o spatula pentru a nu se lasa aluatul. La fel, amestecand cu spatula turnam si  untul topit si cu ciocolata si adaugam incet, ca la o maioneza peste „spuma de oua”( amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa aluatul). La final adaugam 1-2 linguri de cafea si mai amestecam incet cu spatula.

Luam doua tavi de cuptor le ungem cu unt si le tapetam cu hartie de copt, impartim continutul de aluat in doua si nivelam. Le bagam la cuptor si le lasam la copt pana trece testul scobitorii.( Atentie cca 10-12 minute dureaza)

Scoatem din cuptor si lasam foile sa se raceasca complet.

Preparare crema mascarpone cu lapte condensat

Luam un vas si preparam crema de vanilie, asa cum scrie pe instructiuni (adaugand cei 500 ml lapte). Dupa ce am preparat-o o dam la rece.

Luam branza mascarpone si adaugam in ea treptat laptele condensat indulcit mestecand cu mixerul si avand grija sa nu se taie. Adaugam apoi  treptat crema vanilie si sarea, avand griga sa nu se taie. Cand am incorporat toata crema, bagam vasul la frigider si ne apucam de montat prajitura.

Intr-o tava in care punem o folie de plastic punem primul blat. Scoatem crema si punem deasupra blatului din belsug, punem apoi si cel de al doilea blat. Daca va mai ramane crema puteti sa ungeti  si partea de sus a prajiturii, eu am dorit sa obtin acel efect de prajitura „bogata in crema” O acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider peste noapte.

Cand o servim o putem orna cu ciocolata topita, cu fulgi de cocos, cacao, nuci caramelizate sau fructe de padure. Se pastreaza la rece.

Trucuri si secrete

Pentru a avea o prajitura etajata, taiati cele doua foi in doua si impartiti crema, astfel veti avea o prajitura cu patru blaturi si cinci randuri de crema. Daca copiii sunt prea mici, inlocuiti cafeaua cu gris, pentru a nu fi foarte agitati si cacaoa cu faina. Crema o puteti transforma usor in crema de cafea adaugand 4 linguri de ness.

Savurare placuta!