Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu branza de vaci, usoara si gustoasa

prajitura cu branza de vaci usoara

Mod de preparare prajitura cu branza de vaci

Dam drumul la cuptor sa se incinga la 220 grade celsius. Luam o tava de copt sau o cratita de copt cu doametrul de 30 cm si o ungem cu unt.

Intr-un bol de plastic, vom pune branza de vaci, smantana, zaharul si esenta de vanilie si vom amesteca totul bine. La final adaugam si cele patru linguri de gris si mai amestecam pana se va  incorpora si grisul in compozitie.

Intr-un bol de mixer punem la mixat albusurile de la sase oua. Le mixam pana devin spuma. Adaugam apoi zaharul si esenta de vanilie si mixam pana spuma devine tare si lucioasa. La o viteza mai mica adaugam galbenusurile si smantana si le amestecam pana se incorporeaza bine. La final amestecand de sus in jos, cu o paleta pentru a nu se lasa,  adaugam in ploaie faina.

Luam tava de copt si umplem un sfert din tava cu compozitia de „blat”. Apoi compozitia de blat o amestecam cu compozitia de branza de vaci cu o paleta, pentru a ramane pufoasa si o turnam in tava de copt, peste compozitia de blat.

Bagam totul la cuptor. Lasam primele 15 minute sa se coaca la 220 grade celsius, iar apoi reducem cuptorul la 180 de grade celsius si lasam sa se rumeneasca bine prajitura. Nu deschidem cuptorul in primele 20 de minute, pentru a nu se lasa compozitia. Cand capata o culoare aurie, vom incerca cu o scobitoare prajitura. Cand nu mai ramane nimic pe scobitoare, prajitura noastra este gata.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Putem sa o lasam asa, sau sa o pudram cu zahar pudra.

Savurati!