Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu branza si ciocolata

rajitura cu branza si ciocolata

Cum se face prajitura cu branza si ciocolata

Ouale intregi se vor mixa intr-un bol, impreuna cu zaharul tos ( pudra ), pana ce acesta se va topi bine, devenind totul o crema albicioasa cu un volum crescut.

Uleiul, se va adauga picatura cu picatura ( ca la maioneza ), mixandu-se la o treapta mai joasa ( pentru a nu se imprastia in afara vasului).

Faina cernuta impreuna cu praful de copt, se va adauga in ploaie  ( renuntandu-se la mixer, deoarece aluatul se poate lasa ), amestecandu-se de jos in sus cu o spatula.

Aluatul obtinut, se va imparti in doua in boluri:

  • In prima parte se va adauga crema de branza, amestecandu-se usor cu spatula pana la incorporare, iar in a doua parte de aluat, se va pune ciocolata amaruie topita in putin lapte.

Asamblare prajituri cu ciocolata si branza

Intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei, se va pune mai intai aluatul cu ciocolata ( intinzandu-se usor in forma cu spatula ), apoi aluatul cu crema de branza. Cu o lingura amestecati un pic aluatul pentru a iesi prajitura cu  efect „marmorat”.

Tava cu prajitura, se va introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 30-35 minute ( se va face testul cu scobitoarea ).

Dupa coacere, prajitura se va scoate pe un gratar si lasata la racit.

Prajitura cu  branza si ciocolata, se va pudra dupa racire cu zahar pudra sau puteti sa adaugati cateva bile de ciocolata, apoi portionata dupa cum se va dori.

POFTA BUNA !!!