Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu ciocolata alba si capsuni

Simplu si rapid de realizat, prajitura cu ciocolata alba si capsuni, poate fi un desert savuros, delicios alaturi de familie sau prieteni la o ceasca de cafea sau ceai dupa un pranz de duminica.

La fel de bine, acest desert minunat se poate savura  afara pe terasa casei, intr-o zi de primavara, admirand pomii infloriti alaturi de persoanele dragi.

Ingrediente prajitura cu ciocolata alba si capsuni

200 g ciocolata alba ( de menaj sau la tablete )

1 1/2 pachet unt cu grasime de 85%

5 oua

200 g zahar tos pudra

9-10 linguri faina ( atat cat trebuie pentru un aluat asemanator cu checul )

100 g migdale prajite

1 lingura coaja rasa de lamaie ( pentru aroma prajitura )

200 g capsuni ( sau alte fructe aromate… zmeura, pere, prune etc.. )

Cum se face prajitura cu ciocolata alba si capsuni

Separam in boluri albusul de galbenusuri.

Apoi intr-un vas de sticla, vom pune ciocolata alba rupta in bucati la topit pe bain-marie intr-o cratita deja pusa cu apa la clocotit ( trebuie avut grija ca fundul vasului sa nu atinga apa clocotita ).

Cand ciocolata incepe sa se topeasca, adaugam untul ( la temperatura camerei ) bucati, amestecand energic continuu cu un tel.

Dupa ce s-a topit ciocolata si untul s-a incorporat bine, dam vasul la racit pentru cca 5 minute, ocupandu-ne de restul ingredientelor.

Galbenusurile le batem cu un mixer impreuna cu zaharul tos pudra, pana devin o spuma albicioasa si cresc in volum.

Albusurile se vor bate si ele spuma tare cu un praf de sare.

Adaugam spuma de galbenus peste ciocolata topita, albusurile spuma, faina in ploaie, coaja de lamaie si migdalele prajite curatate de coaja si maruntite amestecandu-le de jos in sus cu ajutorul unei spatule pana obtinem un aluat omogen ( asemanator cu aluatul de chec ).

Transferam aluatul intr-o tava patrata ( 25/25 cm ) tapetata cu hartie de copt, punand din loc in loc capsunile curatate de codita si spalate, taiate in doua.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 25-30 minute ( facandu-se testul cu scobitoarea ).

Lasam prajitura cu ciocolata alba si capsuni la racit in tava, apoi o pudram si taiem in cuburi de 5 cm sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments