Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

prajitura cu lamaie si cocos

Mod de preparare prajitura cu crema de lamaie si cocos

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu-n praf de sare pana devin spuma.  Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. Punem  apoi faina cernuta, praful de copt si amestecam cu o spatula de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma. Vom coace cele 3  foi pe dosul tavii.

Preparare crema

Punem intr-o cratita: faina, zaharul, coaja de lamaie si un pic de sare, iar apoi turnam lapte, putin cate putin, amestecand cu telul pentru a forma o pasta.Continuam sa turnam tot laptele pana cand pasta se dilueaza din ce, in ce mai mult.

Punem o craticioara la fiert, la foc mic si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa si apoi o dam la o parte. Lasam crema sa se raceasca, amestecand-o din cand, in cand.  Dupa ce s-a racit, adaugam cate un pic de unt la temperatura camerei si amestecam incet pentru a nu se taia crema.

Am luat un tocator mare si am pus prima foaie, apoi am pus crema pe care am nivelat-o cu o spatula. Am pus apoi, iar o foaie, iar am pus crema si tot asa, pana am pus toata crema. Ultimul strat trebuie sa fie cu crema. La final  presaram peste ea nuca de cocos din belsug, astfel incat sa reusim sa o imbracam intr-o „haina” alba. Lasam prajitura in frigider peste noapte, apoi o taiem si servim rece.

Savurati!