Prajitura cu crema pufoasa de ness si glazura de ciocolata

Prajitura cu ness si ciocolata

Mod de preparare  prajitura crema de ness si ciocolata

Mixam  albusurile cu zaharul,  pana devine o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si amestecam dupa fiecare. Incorporam nuca amestecata cu faina si praful de copt si apoi punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu.

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, lasam sa dea 2-3 clocote si apoi luam de pe foc si adaugam o esenta de vanilie. Lasam la racit.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se fierb pe baie de aburi impreuna cu nessul dizolvat in 3-4 linguri de apa pana se intareste crema. Lasam la racit si apoi amestecam  untul spumat si nucile. Bagam crema un pic la rece.

Pregatim glazura. Intr-un vas topim ciocolata pe aburi si apoi adaugam frisca. Mixam si lasam sa se racoreasca pana ajunge la temperatura camerei. Daca se ingroasa prea tare glazura se mai poate adauga putina frisca.

Ne apucam de montat prajitura.

Insiropam blatul si apoi punem peste el crema pe care o intindem. La final punem glazura   adusa la temperatura camerei si apoi dam la rece cateva ore. Este buna, buna, buna!!! 🙂

Savurare placuta!