Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu foi fragede si caramel

Prajitura cu foi fragede si caramel

Aceasta prajitura, cu multe foi subtiri si fragede, facute in casa are gustul inconfundabil de caramel, pe care, unii dintre noi il apreciaza foarte tare.

Ingrediente pentru prajitura cu zahar ars

1 pachet de margarina

300 gr smantana

un pic de sare

400 grame faina

Crema

200 gr unt

400 gr de zahar tos

¼ l lapte

Cum se face prajitura cu zahar ars

Din margarina cu smantana, sare si faina se face un aluat bine framantat. Cand este gata se pune in punga la rece pana a doua zi.

Se imparte aluatul in 5 parti. 4 egale si una mai mica. Se coc foile pe dosul tavii. Se inteapa inainte de a introduce in cuptor.

Cum  se face crema de zahar ars

Intr-o cratita se face zahar ars din jumatate de cana de zahar pana cand devine auriu. Se stinge cu o lingura de apa. Se toarna peste el laptele cu zaharul care a mai ramas. Se adauga si untul amestecand mereu, pana cand obtinem o ciulama.

Se pune crema, in strat subtire pe toate foile. Se apasa un pic. Si ultima foaie se unge pe deasupra. Foaia cea mai mica se farmiteaza si se presara zdrentuita peste foaia 4 unsa cu crema.

Se pune in frigider 3-4 zile inainte de a se consuma.

Pofta buna!!