Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu fructe

Prajitura cu visine si piersici

Cum se face prajitura  cu fructe

Intr-un bol se vor pune ouale intregi impreuna cu zaharul tos (pudra),  zaharul pudra, mixandu-se pana se va topi zaharul, formandu-se o crema de oua alicioasa si crescuta in volum.

Uleiul se va pune treptat, mixandu-se pana se va incorpora bine in crema de oua.

Faina cernuta cu praful de copt, se va pune lingura cu lingura, alternand cu laptele, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus.

Coaja de lamaie, se va adauga la final pentru aroma.

Intr-o tava patrata( 30/30)  sau intr-o oala rotunda, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se va pune compozitia de aluat, iar deasupra fructele (daca sunt proaspete se vor tavali prin zahar pudra, pentru a nu se lasa la fundul tavi) proaspete sau din compot (scurse bine intr-o strecuratoare).

Tava se va introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 35-45 minute.

Dupa coacere, prajitura se va lasa la racit in tava, apoi portionata sub forma de patratele mici patrate si pudrate cu zahar pudra.

POFTA BUNA !!