Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu fructe confiate

Prajitura cu fructe confiate este traditionala prajitura a englezilor de la ora ceaiului.

Astazi aceasta prajitura este adoptata de  multe tari si prezenta sub diferite forme, fiind foarte gustoasa si servita la pachet copiilor la scoala si pentru noi la o gustarea de la ora 10 la serviciu.

Vom face impreuna cea mai simpla varianta, care va fi o placere cand va fi gustata la o „sueta” impreuna cu prietenele.

Ingrediente prajitura cu fructe confiate

6 oua

200 g unt

150 ml lapte

~200 g faina

100 g zahar tos ( facut pudra )

1oo ml rom ( ptr macerat fructele confiate )

200 g mix exotic de fructe ( caise, papaya, stafide,ananas etc.. )

1 praf de copt ( ajuta aluatul la crescut, deoarece contine fructe confiate si acestea sunt grele la copt )

1 lingura coaja lamaie

1 pachet zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )

un praf de sare

Cum vom face prajitura cu fructe confiate

Intr-un castron larg vom pune untul ( la temperatura camerei ) impreuna cu zaharul pudra.

Vom mixa totul pana vom obtine o crema de unt cu un volum mare si pufoasa.

Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Laptele amestecat cu coaja de lamaie il punem in suvoi in crema, mixand in continuare.

Separat in alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o cernem peste crema de unt, amestecand cu mixerul la o treapta mai joasa ( sa nu se imprastie faina in afara ), pana se formeaza un aluat omogen.

Fructele care au stat la macerat intr-un bol impreuna cu romul cca 30 minute, le vom scoate si lasa la scurs, dupa care le vom taia bucati mici sau cubulete.

Le adaugam in aluat incorporandu-le cu miscari usoare cu ajutorul unei spatula.

Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt atat fundul cat si pereti ( astfel incat sa depaseasca cu cel putin 5 cm marginea formei ).

Dam forma cu aluat la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute ( sau se face testul cu scobitoarea ).

Odata prajitura scoasa din cuptor o lasam la racit in forma, apoi o scoatem pe un platou si pudra cu zahar pudra.

Prajitura cu fructe confiate o vom taia cu un cutit bine ascutit, in felii, asemenea unui tort si servi la un ceai, un pahar de lapte sau simpla.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments