Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu gem de portocale si nuca de cocos

Ingrediente:
Pentru aluat:
1 ceasaca de faina,
1/2 ceasaca unt sau margarina,
1 ou,
1 lingura lapte,
1 pliculet praf de copt,
1 varf cutit sare,
Pentru garnitura:
1 ceasca gem/marmelada de portocale,
1 ceasca zahar,
1 ou,
3 linguri unt sau margarina, ‘
1 ceasca si jumatate nuca de cocos,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil, la 160°C. Untul se amesteca cu faina, se formeaza un amesteca grunjos, nisipos. Oul se bate cu laptele si se amesteca cu faina si untul. Se adauga si praful de copt. Amestecul format se intinde pe o tava(9×13), unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde peste gemul(aproximativ 1 ceasca. Se amesteca un ou cu zaharul, untul topit si nuca de cocos. amestecul format se intinde peste gem. Tava se da la cuptor, pentru 25 minute.