Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu lamaie I

Ingrediente:
4 oua,
un varf de cutit sare,
200 g(1 ceasca) zahar,
120 g unt, topit la temperatura camerei,
60 g faina,
coaja rasa de la 2 lamai,
80 ml zeama lamaie,
375 ml lapte,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil, la 190 °C. Ouale se separa. Albsurile se bat spuma cu un varf de cutit sare, se adauga treptat 1/4 zahar, pana ce amestecul ramane ferm. In alt bol se amesteca untul cu restul de zahar, cu mixerul, 2 minute, pana ce amestecul devine cremos. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, continuand sa folosim mixerul. Duapa ce am incorporat toate galbenusurile se adauga faina, in ploaie, se amesteca pana ce aluatul devine omogen. Se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de la 2 lamai, apoi laptele. Se amesteca bine. Se adauga in amestecul format, albusurile. Se adauga cu lingura si se amesteca usor cu ea. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, o forme rotunda inalta, se varsa compozitia de mai sus. Tava se da la cuptor pentru 35-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe un gratar.