Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu lamaie II

Ingrediente:
125 g unt,
40 g zahar tos,
185 g faina,
3 oua,
220 g zahar pudra,
2 lingurite coaja rasa lamaie,
125 ml zeama lamaie,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Untul topit la temperatura camerei se amesteca cu zaharul tos, se foloseste mixerul. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie cremoasa, se adauga 150 g faina. Aceasta compozitie se intinde pe fundul unei tavi unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt. Tava se da la cuptor pentru 15 minute, pana se rumeneste usor. In aceste timp ouale se bat cu zaharul pudra, se adauga restul de faina, zeama si coaja rasa de lamaie. Se amesteca toate pana se incorporeaza, crema obtinuta se intinde peste aluatul copt. Tava se da din nou la cuptor, pentru 20 minute. Se scoate si se presara zahar pudra, se lasa la racit inainte de a fii taiata patrate.