Prajitura cu mere si iaurt

Prajitura cu mere si iaurt este deliciul familiei, mai ales ca putem beneficia de asemenea fructe gustoase si pline de vitamine.

Este o prajitura fina, delicioasa , usor de preparat si va asigur ca va fi “dorita” tot timpul la un desert de duminica.

Este preferata de prietenele mele invitate la un ceai in zilele de relaxare.

Fiind atat de buna si usor de facut, incat urmatoarea data o vom face cu siguranta intr-o tava mai mare dubland cantitatile.

Ingrediente pentru prajitura cu mere si iaurt

1 kg de mere ionatane (  cam 6 mere mari )

2 oua intregi

1o linguri de zahar ( facut pudra )

1o linguri de ulei

10-12 linguri de faina ( depinde mult de forma lingurei.. se va folosi atat cat va fi nevoie )

200 g iaurt simplu ( nu conteaza de care iaurt, dar sa fie simplu nu cu fructe )

un praf de sare

2-3 plicuri zahar vanilat

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara ( se va pune la calit merele )

100 g zahar tos ( pentru calit merele )

1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru pudrat prajitura )

Cum vom face prajitura cu mere si iaurt

Mai intai vom curata merele de coaja si casuta cu seminte.

Le vom taia cubulete mici si le vom cali foarte putin cam 5 minute, impreuna cu zaharul, pana va scadea putin din sucul pe care-l lasa.

La sfarsit cand vor fi calite,vom adauga scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Apoi intr-un bol mai mare vom pregati aluatul pentru prajitura.

Vom freca ouale ( care se vor pune intregi ), cu zaharul tos facut pudra, pana se vor deveni albicioase, ca o spuma, cu ajutorul unui mixer manual.

Apoi vom adauga treptat uleiul, amestecand cu mixerul pana se va incorpora bine.

Iaurtul se va amesteca putin inainte cu zaharul vanilat si praful de sare, fiind adaugat in compozitie, amestecand usor ( de data aceasta cu o spatula, renuntand la mixer), pana se va incorpora bine.

Faina amestecata cu praful de copt, o vom adauga treptat lingura cu lingura peste compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu spatula pentru a nu ramane cocoloase de la faina.

La aceasta prajitura, aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Vom pregati o tava patrata sau un vas Jena patrat ( 20-22 cm lungime si 14-16 cm latime… asta ca un exemplu ) tapetat cu hartie de copt.

Apoi turnam jumatate din aluat si vom baga tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute pentru a se intari putin aluatul.

De retinut este faptul ca ni se va parea aluat putin, dar odata finalizata prajitura va fi exact cat trebuie.

Scoatem apoi tava din cuptor si punem amestecul de mere calite, urmand a pune si  restul de aluat ( fara sa nivelam acest strat, ci sa punem aluatul ca o dara peste mere ).

Introducem tava din nou in cuptor, pentru 35-40 minute la 180 de grade.

Cand prajitura cu mere si iaurt este gata, o vom pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie si o vom portiona atunci cand va fi racita complet.

 

POFTA BUNA !!!

 

Sursa foto