Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu mere si sos cremos

Ingrediente:
Pentru aluat:
120 g faina,
1 varf de cutit sare,
60 g zahar(din trestie de zahar),
2 linguri unt topit,
1 pliculet praf de copt,
125 ml lapte,
1 lingurita esenta vanilie,
1 ou,
2 mere, mari,
Pentru sosul cremos:
250 ml smantana 35%,
180 g zahar brun(din trestie de zahar),
1 lingura unt,

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Intr-un bol se adauga faina, zaharul, praful de copt, se amesteca bine, se adauga oul, aesenta de vanilie si laptele. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se incorporeaza apoi merele, curatate si taiate cubulete. Compozitia formata se pune intr-o tava(de 20 cm), inalta sau un vas de tip jena. Se pregateste sosul: intr-o craticioara se pun toate ingredientele, se pune pe foc si se amesteca continuu pana se topeste zaharul si untul. Se varsa apoi peste aluat. Tava se da la cuptor pentru 30-35 minute.