Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu miere, crema de lamaie si gem de caise

Prajitura albinita cu foi de miere, vanilie si gem de caise

Cum se face prajitura cu miere si gem

Pe o tabla groasa se pune o oala in care adaugam 1 ou, margarina, laptele, mierea si zaharul. Tabla este necesara ca sa nu se prinda.

Se fierb pana cand se obtine culoarea coniacului. Se adauga bicarbonatul, se amesteca si se mai lasa pe foc 1-2 minute. Se ia de pe foc si se pune toata faina odata si se amesteca foarte repede. Se obtine o coca tare care se imparte in 4 parti.

Din fiecare bucata se intinde o foaie. Se coace pe dosul tavii. Tava trebuie sa fie incalzita in prealabil si, in acest fel, este mai usor de intins foaia, direct pe tava. Se inteapa cu furculita aluatul intins si apoi este introdusa tava in cuptorul incins, pentru 6 minute la foc potrivit. Devine usor aramie si este gata. Se scoate din cuptor si se baga un cutit cu lama lunga pentru a se desprinde de tava. Se scoate pe o planseta.

Se repeta aceasta operatiune la fiecare foaie.

Mod de preparare crema de lamaie

Toate ingredientele (lapte, zahar si gris) se fierb intr-o oala la foc potrivit pana cand se obtine o ciulama. Se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga 200 de grame de unt la temperature camerei. Untul se adauga treptat, ca sa nu se taie crema. La fel si lamaia.

Asamblarea

Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema. Se acopera cu o foaie. Pe ea se pune jumatate de borcan de gem. Se acopera cu foaia 3. Se adauga cealalta jumatate de crema. Se acopera cu foaia 4. Se acopera cu restul de gem si se orneaza cu putina nuca de cocos sau zahar pudra.

Prajitura se taie a doua zi.

Savurare placuta!