Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu miere si foi facute in casa

Prajitura cu miere facuta in casa

Prajitura cu miere de albine  o iubesc din copilarie si imi place si acum la nebunie. E una din prajiturile mele preferate: foile cu miere care ti-se topesc in gura, crema vanilata si contrastul placut cu gemul acrisor, o minunata prajitura usoara, pufoasa si gustoasa.

Aluat
1 ou
30 gr margarina
1 lingurita bicarbonate
2 linguri miere
3 linguri lapte
150 gr zahar
350 gr faina
1 borcan 400 ml gem (de preferinte de caise)

Pe o tabla groasa se pune o oala in care adaugam 1 ou, margarina, laptele, mierea si zaharul. Tabla este necesara ca sa nu se prinda.
Se fierb pana cand se obtine culoarea coniacului. Se adauga bicarbonatul, se amesteca si se mai lasa pe foc 1-2 minute.
Se ia de pe foc si se pune toata faina odata si se amesteca foarte repede. Se obtine o coca tare care se imparte in 4 parti.
Din fiecare bucata se intinde o foaie. Se coace pe dosul tavii. Tava trebuie sa fie incalzita in prealabil si in acest fel este mai usor de intins foaia, direct pe tava.
Se inteapa cu furculita si apoi este introdusa in cuptor incins pentru 6 minute la foc potrivit. Devine usor aramie si este gata. Se scoate din cuptor si se baga un cutit cu lama lunga pentru a se desprinde de tava. Se scoate pe o planseta.
Se repeta aceasta operatiune la fiecare foaie.

Crema
200 ml lapte
150 gr zahar
2 linguri gris
coaja si zeama de la o lamaie

Toate se fierb intr-o oala la foc potrivit pana cand se obtine o ciulama. Se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga 200 de grame de unt la temperature camerei. Untul se adauga treptat, ca sa nu se taie crema. La fel si lamaia.

Asamblarea
Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema. Se acopera cu o foaie. Pe ea se pune jumatate de borcan de gem. Se acopera cu foaia 3. Se adauga cealalta jumatate de crema. Se acopera cu foaia 4. Se acopera cu restul de gem si se orneaza cu putina nuca de cocos.

Prajitura se taie a doua zi.