Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu ness si nuci

Prajitura cu ness si nuci

Mod de preparare pentru prajitura cu ness si nuci

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, nuca macinata si faina. Compozitia rezultata se toarna in  tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt in cuptorul deja incalzit la 200 de grade. Cand vedem ca compozitia se rumeneste o scoatem din cuptor dupa ce am incercat-o cu o scobitoare si am vazut ca nu a ramas nimic pe ea.

Preparare crema

Frecam untul cu zaharul  si cele 3 galbenusuri.Cele 3 linguri de ness le amestecam cu 3 linguri de zahar si cu putina apa (ca la cafea) pana se face o spuma, apoi punem in compozitia rezultata  nuca macinata.

Punem crema de ness peste blatul de ciocolata si deasupra radem ciocolata. Se pune la rece pana se intareste crema.

Tipsuri si idei

Albusurile trebuie batute foarte bine!

Daca doriti o aroma si ma imbatatoare puteti sa puneti peste blat cateva visine (din visinata), zmeura sau gem de caise si apoi sa puneti crema de ness, combinatia de arome o sa fie imbatatoare.

Savurare placuta!!