Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu nuca de post

Prajitura de post cu nuci si cacao

O prajitura ” banala” de post pentru unii, dar delicioasa datorita miezului de nuca si cacao care va da acel gust de ciocolata din compozitie, se face usor si se poate pastra 2 zile in frigider sau mai mult timp in congelator, infasurata in folie alimentara, apoi servita la temperatura camerei.

Ingrediente prajitura cu nuca de post

1 cana nuca macinata/sau maruntita

12 linguri ulei

14 linguri de zahar tos ( pudra )

14 linguri apa minerala

18 linguri de faina ( mai mult sau mai putin )

3 linguri de cacao

3 linguri de nuca de cocos

1 plic praf de copt

1 lingura coaja  rasa de lamaie

2 pliculete zahar vanilat

zahar pudra cu aroma de vanilie ( ptr pudrat prajitura )

un praf de sare

Glazura

1/2 ciocolata neagra cu 85% continut cacao (topita la bain marie)