Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu nuca si bezea

Daca ne plac prajiturile cu nuca, aceasta reteta  va fi o minunatie si nu poate lipsi de pe masele festive, mai ales la cele din preajma sarbatorilor de iarna.

Este o prajitura crocanta, dulce si delicioasa.

Ingrediente pentru prajitura cu nuca

Pentru aluat:

3 galbenusuri

300 g faina alba

100 g zahar tos ( facut pudra )

200 g margarina Unirea

1 praf de copt

un praf de sare

1 esenta de vanilie

Pentru crema

3 albusuri

150 g zahar pudra

150 g nuca macinata

1/2 borcan gem de prune

Cum vom face prajitura cu nuca

Intr-un bol cu peretii largi vom pune margarina cuburi, impreuna cu zaharul facut pudra, mixand totul cu un mixer manual.

Apoi vom adauga pe rand galbenusurile, sarea si esenta de vanilie, amestecand pana se vor omogeniza bine.

Faina cernuta si amestecata cu praful de copt, o vom adauga treptat amestecand de data aceasta cu mana, pana se va forma un aluat numai bun de intins.

Daca va mai trebui faina mai putem adauga.

Fiind un aluat mai nisipos, il vom baga intr-o folie alimentara la rece in frigider pentru o ora pentru a se putea intinde mai usor.

Vom  scoate apoi aluatul de la rece, pregatind tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Aluatul se va intinde pe masa de lucru tapetata cu faina cu ajutorul unui sucitor.

Pentru a fi pus mai usor in tava, aluatul se va rula pe sucitor.

Acesta se mai poate intinde direct in tava prin presare, folosindu-ne de maini.

Tava se va baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20 de minute pentru inceput, pana se va intari putin aluatul.

Apoi se scoate si vom intinde un strat subtire de gem de prune.

Mai introducem tava  pentru 5 minute, pentru a se intari  si gemul.

Intre timp vom pregati crema.

Batem albusurile spuma cu zaharul pudra, pana devine ca o bezea tare si translucida.

Amestecam apoi cu o spatula nuca macinata in bezea de jos in sus.

Cand scoatem prajitura din cuptor vom intinde un strat subtire din crema, nivelind-o cu un cutit mai lat.

Mai introducem prajitura in cuptor pentru inca 15 minute, pana ce bezeaua va capata o culoare maronie.

Prajitura cu nuca odata scoasa din cuptor, se va taia in patrate mici cat este calda, pentru a nu se crapa bezeaua atunci cand se va raci.

Se va scoate prajitura cu nuca din tava cand se va raci si aseza apoi pe un platou de prajituri.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto