Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu mere si nuci

Spre deosebire de placinta cu mere, aceasta prajitura, destul de asemanatoare cu placinta la aspect, are in compozitie si o crema facuta din oua cu nuci. Se pastreaza gustul inconfundabil de mere, insa compozitia va fi mai cremoasa, mai fina.

Ingrediente pentru prajitura cu mere si nuci

Aluat

300-350 g faina alba

200 g margarina Unirea

2 galbenusuri

50 g zahar pudra

1/2 plic praf de copt

Umplutura
6 oua

200 g zahar

6 mere mari

300 g nuci

3 linguri pesmet

4 linguri gem de caise

Cum se pregateste prajitura cu mere si nuci

Aluatul

Mai intai vom cerne faina impreuna cu praful de copt.

Intr-un bol vom pune margarina moale, la temperatura camerei, si o mixam cu un mixer electric sau manual, pana ce totul va deveni ca o crema.  Apoi vom adauga pe rand galbenusurile si amestecul de faina.

Mixerul va fi dat la o treapta mai mica atunci cand vom pune faina, pentru ca aceasta sa nu se imprastie in afara bolului.

Omogenizam aluatul si il impartim apoi in doua parti egale, pe care le vom intinde sub forma de dreptunghiuri cat tava. Se recomanda o tava care are o dimensiune de 25/35 cm.

Inainte de a intinde aluatul in tava, vom pregati umplutura pentru prajitura.

Umplutura
Vom macina mai intai nuca, apoi vom mixa galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se va topi foarte bine si totul va arata ca o crema.

Vom curata merele si le vom stoarce bine de zeama.

In crema de galbenus obtinuta, vom pune nuca macinata si merele stoarse bine si omogenizam totul.

Vom sa bate bine albusurile, pana se vor intari, si cu ajutorul unei spatule le vom pune usor in compozitia omogenizata de mere.

Asamblare

Vom pregati tava, pe care o vom tapeta cu hartie de copt, apoi vom aseza prima foaie de aluat pe care am intins-o pe masa de lucru. Cel mai usor o luam cu ajutorul unui sucitor – vom rula pe sucitor aluatul si-l vom pune in tava.

Vom unge apoi foaia cu un strat subtire de gem de caise, presaram putin pesmet si vom intinde umplutura peste . Vom nivela totul foarte bine si vom acoperi cu cealalta foaie. La final, o vom intepa din loc in loc, cu furculita.

Prajitura se va baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40minute, pana se va rumeni.

Dupa ce se va raci, o pudram cu zahar, dupa care o vom taia in patrate.

 

POFTA BUNA!!

Sursa foto