Prajitura cu orez, banane si dulceata

Este un desert usor de facut, perfect pentru copiii nostri, bunici, parinti, dupa o masa de pranz sau o cina mai usoara.

Pentru a fi si mai parfumata prajitura, putem pune niste banane rondele ( pe care sigur le avem in fructiera si le tot ocolim ).

Ingrediente prajitura cu orez, banane si dulceata

200 g orez cu bob rotund ( se leaga mai bine )

1 l lapte

3 oua

100 g zahar tos

2 pliculete zahar vanilat

80 g unt ( 50 g ptr orez si 30 g ptr uns vas cuptor )

1/2 lingurita praf scortisoara ( decor si aroma )

dulceata la alegere ( capsuni. visine, cirese etc… )

3-4 banane

1 praf de sare

Cum se face prajitura cu orez, banane si dulceata

Intr-o cratita cu peretii largi, punem laptele la fiert impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, apoi adaugam orezul spalat bine sub jet de apa rece ( ptr a se elimina amidonul ).

Lasam la fiert la foc domol, pana cand bobul devine moale si absorbe laptele ( cca 30 minute ).

Dam cratita la o parte la racit, transferam orezul cu lapte intr-un bol, adaugam ouale batute cu un tel inainte, untul (50 g, pentru a face orezul mai pufos ) amestecand usor pana se vor incorpora in orez.

Intr-un vas Jena, rotund ( diam 24 cm ) uns cu unt, adaugam 1/2 jumatate din cantitatea de orez cu lapte, apoi asezam un strat generos de rondele de banane, apoi restul de orez, este introdus vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20-25 minute, cat isi face o crusta maroniu-aurie.

Cand se va scoate vasul din cuptor se va presara suprafata deja fierbinte cu praf de scortisoara ( pentru aroma si decor apetisant ), apoi este servit in boluri cu dulceata ( de orice fel dorim) sau ca atare, doar cu scortisoara.

Trucuri si idei

O alta varianta de a fierbe orezul si de a ramane bobul intreg, il putem fierbe in apa pe jumatate,  apoi adaugat in laptele fierbinte, continuant fierberea pana orezul absoarbe laptele ( devine ca o budinca ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto