Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu pere

Este una din cele mai simple retete de prajitura, in care vom descoperi aromele sfarsitului verii si inceputul toamnei datorita perelor care sunt  niste fructe foarte parfumate.

Prajitura cu pere este perfecta la un ceai dimineata sau alaturi de o cana de lapte caldut.

Este foarte usor de facut si nu necesita ingrediente costisitoare.

Ingrediente pentru prajitura cu pere

6 oua

12 linguri de zahar tos ( facut pudra )

10-12 linguri de faina ( depinde de lingura )

12 linguri de ulei

1 lingurita rasa praf de copt

1/2 lingurita scortisoara ( optional )

1 lingura rasa de coaja de lamaie ( in loc de scortisoara…. depinde aici de preferinta si gustul fiecaruia )

un praf de sare

1 pachet zahar pudra cu miros de vanilie ( pentru pudrat prajitura )

3 pere ( nu conteaza soiul pe care-l alegem )

Cum vom facem prajitura cu pere

Separam ouale in boluri,  albus de galbenus.

Folosind un mixer manual, vom bate albusul spuma tare cu un praf de sare.

Adaugam apoi lingura cu lingura zaharul tos facut pudra, mixand in continuare pana ce albusul va deveni ca o bezea translucida.

Galbenusul pe care l-am pus separat in alt bol, il vom amesteca cu uleiul la fel ca la maioneza.

Il adaugam putin cate putin in albus, mixandu-l usor pana se va omogeniza bine.

Faina cernuta si amestecata cu praful de copt, o vom pune in ploaie in albus, dar renuntand la mixer. Amestecam faina in compozitie cu ajutorul unei linguri de lemn sau o spatula de jos in sus usor, pana se va incorpora in totalitate in compozitie.

Pregatim o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt si turnam aluatul.

Perele se spala, se vor curata de coaja si indeparta casuta cu seminte. Se vor taia felii subtiri si se vor pune deasupra aluatului.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Dupa 25 de minute vom scoate tava din cuptor pentru 1-2 minute si  vom pune fulgii de migdale.

Introducem tava inapoi in cuptor, pentru a-si urma timpul de coacere in continuare.

Se va face testul cu scobitoarea si daca va iesi curata atunci prajitura cu pere va fi gata.

Pentru a se raci, o vom scoate prajitura cu pere pe un blat de lemn sau un gratar.

Cat prajitura cu pere este fierbinte o vom pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Dupa ce se va raci bine, prajitura cu pere va fi portionata dupa cum vom dori.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto