Prajitura cu prune brumarii

Cand suntem pe ultima “100 de metri “, iar toamna incepe sa ” plece” cu pasi repezi si noi tot mai vrem sa profitam de deliciile cu care ne-a incantat, nu ne ramane decat sa ne gandim la  un desert, bineinteles folosind prunele noastre autohtone brumarii.

Este o prajitura preferata de familie toamna, fiind un deliciu mai ales daca depui si pasiune atunci cand o pregatesti!

Ingrediente prajitura cu prune

1 kg prune brumarii ( nu vor lasa zeama in aluat )

200 g margarina Unirea

200 g zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

4 oua

2oo g lapte

300 g faina ( cantitate cu aproximatie )

1 praf de copt

50 g pesmet ( ptr tapetat )

2-3 linguri unt sau margarina ( ptr tapetat tava )

Cum se face prajitura cu prune

Separam albusul de galbenus in boluri diferite.

Intr-un bol inalt si adanc, adaugam margarina ( la temperatura camerei ), mixand-o pana devine o spuma, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat continuand procesul de mixare pana la topirea completa a zaharului.

Se adauga pe rand galbenusurile, mixand la o treapta mai joasa, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt ( la faina renuntam la mixer, fiind amestecata in compozitie cu o spatula de jos in sus ).

Albusurile pe care le-am batut spuma tare cu un praf de sare, le adaugam in compozitie lingura cu lingura, pana la incorporarea completa.

Intr-o tava patrata de 30/30 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina ( sau se poate folosi hartie de coptrasturnam compozitia. Deasupra se presara un strat subtire de pesmet, apoi se aseaza prunele taiate jumatati ( eliminandu-se samburele ) cu partea in sus.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul se ridica printre prune si se rumeneste usor.

Dupa ce prajitura  cu prune se coace si se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, apoi se portioneaza  sub forma de triunghi  sau patrate mici.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto