Prajitura cu prune si nuci

Prajitura cu prune si nuci

Mod de preparare prajitura cu prune

Prunele spalate, bine scurse de apa si rupte in jumatate, le amestecam cu nuca macinata, zaharul, zaharul vanilat Bourbon si praful de scortisoara. Asezam apoi acesta combinatie  pe fundul tavii (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Preparare blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare,  densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam toata compozitia in tava peste prune. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Savurare placuta!