Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu visine

Este o prajitura care sigur ne aduce aminte de copilaria petrecuta in vacanta, cand bunicile ne rasfatau vara cu ea.

Combinatia de dulce -acrisor este o „nebunie” la acasta minunata prajitura, o magie pentru papilele gustative.

Cu gandul la copilarie vom face acesta prajitura care este extrem de usoara si gustoasa.

Ingrediente pentru prajitura cu visine

5 oua

300 g visine  ( proaspete sau congelate, asta depinde de sezon )

200 g zahar (ar fi de preferat sa-l facem pudra pentru a se topi mai bine in albus )

10 linguri de faina alba

10 linguri de ulei

2 linguri apa rece ( pentru albus )

1/2 praf de copt

un praf de sare

2 plicuri zahar vanilat

100 g zahar pudra ( pentru pudrat prajitura la sfarsit )

 

Cum pregatim aluatul pentru prajitura cu visine

Vom separa pentru inceput albusul de galbenus, avand in vedere sa nu scapam in vasul in care batem albusul nici un pic din galbenus.

Intr-un mixer electric albusul se va va bate impreuna cu praful de sare si apa foarte rece, spuma pana va deveni o bezea lucioasa si tare.

Peste bezea vom pune zaharul pudra si mai mixam inca 10 minute pana ce acesta va fi bine topit.

Galbenusurile pe care le-am pus separat intr-un bol, le vom amesteca cu uleiul la fel ca la maioneza si le vom adauga incet peste albus amestecand cu mixerul la o treapta mai mica, omogenizand totul bine.

Faina o vom amesteca cu praful de copt, si o vom adauga si omogeniza cu ajutorul unei spatula de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul.

Visinile le vom lasa la scurs intr-o strecuratoare, dupa care presaram putina faina peste ele pentru a nu se lasa la fundul tavii atunci cand vor fi puse peste aluat.

Vom tapeta tava mare de la aragaz cu hartie de copt si turnam in ea  compozitia de aluat.

Peste aluat vom pune visinile scurse si date prin faina pe toata suprafata tavii.

Vom introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30-45 de minute.

Dupa coacere prajitura se va lasa la racit, dupa care se poate pudra si portiona in patrate mici si servita alaturi de o limonada de lamaie cu menta.

 

POFTA BUNA !!!!