Autentificare

Înregistrare

Prăjitură de ciocolată fără unt şi fără zahăr

Nu îţi va veni să crezi ce poate să conţină această prăjitură de ciocolată care ţi se topeşte în gura de bună ce este, însă nu conţine deloc unt sau zahăr. Aşa că putem să o consumăm mai mult de o felie subţire sau să o dăm fără griji copiilor.

Ingrediente pentru prăjitură de ciocolată fără unt şi zahăr

20 g pudră de cacao neîndulcită
30 g amidon de porumb sau făină
40 g de stevia, un îndulcitor natural mult mai puternic decât zahărul şi cu foarte puţine calorii
200 g de copt ciocolată (între 50 și 70%)
200g zucchini rași, care vor înlocui untul, fără să strice gustul de prăjitura şi capabili să dea senzaţia cremoasă pe care ne-o dorim
4 ouă
Un pic de extract de vanilie

Cum se face prăjitură de ciocolată fără unt şi zahăr

Se ia un zucchini, se curăţa de coajă şi se dă pe razătoarea mică.

Se separă ouăle.

Într-un castron se adauga gălbenuşurile de ou cu stevia şi un pic de vanilie. Se amestecă.

Adăugaţi dovlecelul râs şi amestecaţi.

Se adauga peste amidonul de porumb, ceea ce face ca prăjitura să fie lipsită şi de gluten, şi pudra de cacao. Se amestecă.

Topiţi ciocolată. O puteţi face şi la microunde. Adăugaţi peste restul ingredientelor lăsând trei linguri pentru mai târziu.

Bateţi albuşurile de ou spumă şi le adăugaţi şi pe ele. Amestecaţi uşor, ca să se încorporeze bine totul, dar sa ramana cu cat mai multe bule de aer in ea.

Se pune totul într-o tavă care nu se lipeşte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

După ce scoateţi din cuptor şi se răceşte puneţi deasupra glazura din ciocolată topită rămasă.

Trucuri şi idei

Puteţi presăra deasupra nucă de cocos sau migdale. Sau fructe, la alegere.

Ca să nu se prindă tortul şi să îl puteţi scoate uşor puneţi pe tavă o hârtie de copt pe care o ungeţi cu un pic de ulei. Puteţi presăra deasupra şi o lingură de cacao, care va ţine locul fainii în această situaţie.

Vă place tortul mai crescut? Atunci adăugaţi în făină un pic de praf de copt.

Zucchini se pot lăsa şi cu coaja pentru a avea mai mulţi nutrienţi şi să fie daţi pe razătoarea mare, dar depinde şi de cât de mofturoase sunt persoanele care vor servi tortul. Daca nu lasati coaja si dati pe razatoarea mica nimeni nu isi va da seama ca este o prajitura cu legume.

Video

Autorul acestei retete de prajitura va explica pas cu pas, in video de mai jos, cum se face

Sursa foto