Autentificare

Înregistrare

Prajitura de ciocolata cu migdale

Si pentru ca in fiecare an pe 11 iulie se sarbatoreste „Ziua Internationala a Ciocolatei”, vom sarbatori si noi in famile acest eveniment, facand un desert delicios in care ciocolata si gustul va fi din belsug.

Dar am recurs sa facem totusi o reteta care nu necesita timp indelungat, rapid de facut,  pe masura asteptarilor si cu ingrediente de calitate.

Este o prajitura atat de delicioasa, asemanandu-se cu mousse de ciocolata, incat musafirii care au degustat-o au cerut reteta !.

Ingrediente prajitura cu ciocolata

6 oua

200 g ciocolata amaruie ( tableta si de calitate )

1 lingura cacao ( intensifica mai bine gustul ciocolatei )

150 g unt ( ptr topit ciocolata )

200 g zahar tos ( facut pudra )

15 linguri de faina

1 praf de copt ( ptr a ajuta prajitura sa creasca, deoarece ar ingrediente ” grele’

1 lingura coaja portocala ( face „casa” buna cu ciocolata )

1 esenta rom

fulgi de migdale sau nuca maruntit ( pentru decor suprafata aluat )

un praf de sare

Cum se face prajitura cu ciocolata

Pentru inceput punem untul cu ciocolata la topit si cacao, intr-un bol la bain-marie, amestecand cu o spatula in mod constant, apoi se va da deoparte pana pregatim restul de ingrediente.

Separam albusurile de galbenus in boluri separate.

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma albicioasa si isi maresc volumul.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.

In bolul cu ciocolata topita, adaugam spuma de galbenus, amestecand usor cu un tel pana la omogenizare completa, apoi cu o lingura adaugam albusurile spuma, amestecand in continuare cu o spatula de jos in sus.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt se va adauga in ploaie in aluatul de ciocolata, amestecand cu spatula ( renuntand la mixer sau tel ) de jos in sus ( pentru a nu se lasa aluatul ).

La final adaugam esenta de rom si coaja de portocala, apoi intr-o tava patrata 30/30, tapetata cu margarina si hartie de copt, transferam aluatul decorandu-l la suprafata cu fulgi de migdale si nuca maruntita, introducand tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 35-40 minute ( pana ce aluatul va fi tare la suprafata, sau se va face testul cu scobitoarea ).

Prajitura cu ciocolata, se  va lasa la racit in tava, decorata cu un jeleu de fructe de padure, apoi portionata in patrate potrivite si servita alaturi de un suc de lamaie cu gheata si frunze de menta.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto