Prajitura de ciocolata in 10 minute.

Este tocmai prajitura ideala pentru orice gospodina incepatoare in ale gospodariei, care  se face in perioada rece si potrivita pentru un desert de sarbatoare.

Se face intr-un timp scurt, cu ingrediente usor de procurat, mai ales ca cel principal este ciocolata….iubita de toate varstele.

Ingrediente prajitura de ciocolata in 10 minute

4 oua

150 g faina alba

150 g zahar tos pudra

3 tablete ciocolata la alegere ( a cate 100 g )

150 g unt

100 g migdale sau nuca maruntita

1 lingurita ghimbir ras ( va fi o combinatie buna cu ciocolata…)

1 lingura de rom

un praf de sare

Cum se face prajitura de ciocolata in 10 minute

Ciocolata se va rupe in bucati mici, care impreuna cu untul  la temperatura camerei, se vor pune la topit intr-un vas mic la bain – marie ( avand grija ca fundul vasului sa nu atinga apa din cratita care va clocoti pe ochiul aragazului).

Intre timp se vor pregati restul ingredientelor pentru prajitura: galbenusurile se vor separa de albusuri in boluri diferite ( sau se pot pune si intregi..la alegere ).

Albusurile se vor bate spuma tare cu un praf de sare si  1 lingura de zahar cu ajutorul unui mixer de mana ( fiind cantitati mici ).

Galbenusurile  impreuna cu zaharul pudra, se vor bate cu mixerul pana vor deveni o spuma albicioasa ( iar zaharul sa fie topit ).

Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se va adauga in ploaie peste spuma de galbenusuri, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus.

Albusurile spuma tare se vor adauga la urma lingura cu lingura, pana se vor incorpora bine in aluat, obtinandu-se o compozitie omogena.

La final se va adauga ciocolata topitaghimbirul ras, nuca sau migdalele maruntite si romul.

Compozitia obtinuta se va transfera intr-o tava rotunda ( diam de 20 cm ) sau dreptunghiulara de 20/30 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina ( sau cu hartie de copt la alegere ).

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 10-15 minute ( se va face repede .. va fi asemanatoare ca si gust cu un sufle de ciocolata ).

Dupa ce prajitura de ciocolata s-a racit, aceasta se va taia dupa preferinta: fie in romburi sau triunghiuri.

Se va servi in farfuriute individuale, alaturi de un fresh de portocale, sau la un ceai de fructe cu putin ghimbir.

POFTA BUNA !!

Sursa foto