Prajitura de post cu gem de prune

Este o prajitura perfecta pentru perioada de post, nu contine ingrediente de origine animala.

Cu aceasta prajitura, membrii familiei vor putea tine post, dar fara sa-si dea seama. Este foarte  gustoasa si delicioasa.

Ingrediente pentru prajitura de post cu gem de prune

550 g faina

250 g zahar tos

450-500 ml apa

150 ml ulei

50 g cacao

1 borcan gem de prune

2 lingurite rasa de bicarbonat de sodiu

1 lingura otet

un praf sare

1 esenta rom sau vanilie

1 lingurita coaja rasa de portocala pentru aroma

Cum pregatim aluatul pentru prajitura de post cu gem de prune

Intr-un bol vom pune mai intai ingredientele uscate si anume: faina, zaharul tos, cacao, bicarbonatul de sodiu si praful de sare.

Vom amesteca totul cu ajutorul unui tel, pana ce ingredientele se vor omogeniza.

Apoi vom turna si ingredientele lichide ca: apa, uleiul, otetul si esenta de vanilie sau rom, dupa preferinta.

Toate ingredientele, atat lichide cat si solide, se vor amesteca foarte bine pana se va obtine o crema mai groasa decat smantana.

Se va adauga si gemul de prune, coaja de portocala pentru aroma si vom amesteca iarasi foarte bine cu telul pana se va incorpora si gemul in aluat.

Avantajul la aceasta reteta este ca putem folosim numai telul pentru amestecul ingredientelor.

Intr-o tava patrata si tapetata cu hartie de copt, vom transfera aluatul, miscand tava intr-o parte si alta, pentru a se aseza mai bine compozitia si prajitura sa iasa uniforma.

Tava o vom da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.

Dupa ce s-a copt prajitura, o vom lasa sa se raceasca la temperatura camerei in tava, urmand apoi a fi pudrata si taiata in patrate mici.

Aceasta prajitura poate fi glazurata cu ciocolata menaj topita cu putina margarina, sau cu frisca vegetala.

In compozitie se mai poate adauga: nuci, migdale, fistic si stafide.

 

POFTA BUNA !!!