Autentificare

Înregistrare

Prajitura din biscuiti, cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

prajitura cu biscuiti crema de vanilie si ciocolata cu nuci

Mod de preparare prajitura din biscuiti, cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi  vom adauga amidonul si amestecam. Turnam peste laptele caldut si pastaia de vanilie pe care am desfacut-o in doua si de la care am razuit mijlocul si mai amestecam un oic. Punem totul la fiert la bain-marie pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc si adaugam untul, amestecand cu un tel. Bagam crema la frigider si pregatim glazura.

Set de 6 spatule

Punem la  bain-marie  untul si ciocolata si amestecam. Cand s-au topit adaugam laptele praf, cate putin pentru a nu se forma cocoloase, mierea si nucile maruntite marunt. Dam la o parte.

Ne apucam de montat prajitura.

Putem sa facem mai multe prajituri mici, ca cea din imagine sau o prajitura mare intr-o tava, dupa cum preferam fiecare.  Vom avea 6 straturi de biscuiti pe care le vom unge pe fiecare  cu crema. Astfel punem primul start de biscuiti, apoi vom unge cu crema si tot asa. Ultimul strat va fi de biscuiti. Straturile de crema dintre biscuti vor fi de cca 1/2 cm. La final vom pune deasupra glazura de ciocolata si vom da prajitura la rece pentru cca 6 ore.

Cratita mica de 2.5 l

Cat timp sta prajitura la rece, blaturile de biscuiti se vor inmuia, iar crema va fi destul de tare, astfel incat chiar daca alegeti sa faceti prajitura intr-o tava mare, ea se va taia frumos.

Puteti sa decorati cand serviti cu fructe proaspete: portocale, capsune, mure, etc sau cu frisca.

Savurati!

Foto Kristiana Pinne