Autentificare

Înregistrare

Prajitura din franzela insiropata cu amestec de fructe la cuptor

Prajitura din toast franzela cu fructe

Cum se face prajitura din franzela insiropata cu amestec de fructe la cuptor

Franzela veche se va taia in felii de cca  1 cm, apoi puse pe un blat de lemn si stropite fiecare in parte cu zeama de  compot de caise.

Intr-un vas Jena rotund diam de 24 cm, uns cu untul topit  se vor  pune feliile de franzela ca se vor rupe in bucati mici si  intinse pe toata suprafata vasului.

Separat, in boluri diferite se vor separa  albusurile de galbenusuri.

Peste galbenusuri se va pune zaharul tos pudra, mixandu-se pana vor deveni o spuma albicioasa.

Albusurile se vor bate spuma tare cu un praf de sare, apoi transferate  lingura cu lingura peste spuma-crema de galbenusuri, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus pana la incorporarea totala.

Fructele ( la alegere ) curatate de coaja, seminte si taiate in cuburi mici, se vor adauga in crema obtinuta, amestecandu-se cu o furculita ( sa fie imprastiate in crema, sa nu stea intr-un singur loc cocoloase ), apoi rasturnata peste franzela sfaramatata si presarat deasupra pesmet.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 35-40 minute ( sa faca o fata rumena ca de budinca ).

Dupa coacere, prajitura din franzela insiropata se va lasa la racit, apoi  se va pudra calduta cu zahar pudra cu aroma de scortisoara, apoi servita pe farfuriute individuale.

Aceasta prajitura poate fi buna de pe o zi pe alta.

SAVOARE PLACUTA !!