Autentificare

Înregistrare

Prajitura dulce-acrisoara

La prima vedere aceasta prajitura pare un desert banal.

De fapt este  savuroasa, cu o textura densa, cu un gust placut si racoritor care poate incheia orice masa.

Ingrediente pentru prajitura dulce- acrisoara

6 oua

12 linguri zahar

12 linguri ulei

25-30 linguri de faina alba

200 g iaurt grecesc ( sau obisnuit dar cu un continut redus de grasimi 1% )

1 praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru decor )

1 lamaie ( zeama si coaja )

1 portocala ( zeama )

2 mere ionatane mici ( curatate de coaja si taiate cubulete )

un praf de sare

3 linguri apa rece ( pentru albus )

Cum vom face prajitura dulce – acrisoara

Mai intai vom separa albusul de galbenus in boluri separate.

Apoi cu ajutorul unui mixer electric vom bate albusul cu praful de sare si apa rece, pana va deveni ca o bezea tare si translucida.

Vom adauga zaharul in ploaie, mixand usor pana se va topi si acesta bine.

Separat cu ajutorul unui tel vom bate galbenusul impreuna cu uleiul ca la maioneza.

Dupa acest procedeu de amestec vom pune iaurtul, zeama de lamaie, de portocala si coaja  de  lamaie, amestecand usor  pana ce ingredientele se vor omogeniza bine.

Usor vom adauga galbenusurile peste albus, mixand la o treapta mai mica pentru a nu se imprastia totul in afara bolului.

Vom incorpora in ploaie  faina, dar  se va amesteca usor de jos in sus, folosindu-ne de o spatula.

Cubuletele de mere vor fi adaugate la sfarsit in aluat.

Transferam aluatul in tava mare de la aragaz, pregatita si tapetata cu hartie de copt.

Aluatul de prajitura dulce- acrisoara va fi introdus in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 40-45 de minute.

Dupa coacere lasam prajitura sa se raceasca 15 minute in tava,  o vom pudra cu zahar pudra cu gust de vanilie si taia dupa cum dorim ca forma.

Ca sa fie mai aspectuasa si apetisanta, vom pune decoratiuni din flori comestibile, sau alte decoratiuni din zahar.

 

POFTA BUNA !!!