Autentificare

Înregistrare

Prajitura in straturi cu crema de vanilie, ciocolata si frisca

prajitura in straturi cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare prajitura in straturi cu crema de vanilie, ciocolata si frisca

Intr-un vas vom mixa albusurile spuma impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a format o spuma tare  adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt mestecand cu o paleta de sus in jos, pentru a nu se lasa compozitia. La final tot prin mestecare cu rasturnare adaugam pesmetul si miezul de nuca macinat.

Luam o tava de 24 x 38 cm, tapetata cu hartie de copt si punem aceasta compozitie pe care o nivelam cu o spatula. Bagam  la cuptorul preancalzit la temperatura de 180° C, timp de 20 minute.

Cratita mica de 2.5 l

Intre timp pregatim crema de ciocolata

Intr-un blender mixam alunele de padure, pana se vor face praf. La bain-marie punem ciocolata la topit. Cand incepe sa se inmoaie adaugam untul la temperatura camerei, zaharul si praful de alune. Amestecam totul, fara sa fiarba si dam la o parte. Lasam sa se raceasca un pic, amestecand din cand, in cand.

Cand blatul este gata, il scoatem din cuptor.  Il vom rasturna pe o tava si vom indeparta usor hartia de copt. Peste blatul cald indintem crema de ciocolata, dupa care dam la frigider si lasam pana se intareste.

Pregatire crema de vanilie

Galbenusurile le  mixam cu zaharul pana acesta nu se mai simte.  Adaugam praful de budinca dizolvat in laptele rece, apoi punem totul la foc potrivit amestecand continuu pana crema se ingroasa. Cand crema s-a ingrosat dam  vasul la o parte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se racesca.

Untul il mixam pana se face spuma, apoi  teptat adaugand  cu o lingura crema racita in unt,  pana se omogenizeaza totul. Impartim crema de vanilie in doua si in una dintre ele punem cele doua linguri de cacao  si  cele trei picaturi de esenta de rom .

Montare prajitura

Scoatem blatul cu crema de ciocolata din frigider. Vom pune crema galbena peste cea de ciocolata si nivelam.  Punem apoi un strat de biscuiti, peste stratul de biscuiti intindem crema de vanilie cu cacao.  Dam totul la rece pentru minim 6 ore.

Cand toate cremele s-au intarit scoatem prajitura de la rece. Vom bate frisca spuma si o vom  pune  peste crema de cacao. La sfarsit preparam toppingul de ciocolata, topind ciocolata impreuna cu untul. Ornam frisca cu topingul de ciocolata dupa cum dorim. Dam prajitura la rece si servim dupa cca 1 ora.

Savurati!