Autentificare

Înregistrare

Prajitura Krantz cu crema de galbenusuri

Prajitura Krantz cu crema de galbenusuri

Mod de preparare prajitura Krantz cu crema de galbenusuri

Vom incepe cu blatul. Intr-un vas  mixam albusurile pana devin o spuma tare cu un praf de sare.
Adaugam zaharul pudra si il mixam bine bine 4-5 minute pana obtinem o spuma lucioasa. Lasam mixerul la o parte si adaugam pesmetul, nuca macinata si amestecam usor cu spatula de sus in jos.

Impartim compozitia in  doua si vom coace pe rand cele doua foi pe dosul tavi de aragaz,tapetata cu hartie de copt.  Coacem foile la 150 de grade, pentru aproximativ 29-25 min.

Dupa ce trec testul scobitoarei, scoateti foile si le lasati un pic la racit. Cat sunt inca calde taiati foile in  doua,in acest mod vem obtine patru foi.Le lasam sa se raceasca apoi indepartam hartia de copt.

Lasam foile si ne apucam de preparat crema de galbenusuri

Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat pana devin cremoase. Apoi, punem compozitia pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa.
Cand are consistenta unei budinci o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Preparare toping

Intr-o oala cu fund dublu, topim zaharul pana devine lichid si auriu la culoare.Adaugam peste zaharul caramelizat,  miezul de nuca, esenta de migdale si amestecam bine dupa care il rasturnam pe o hartie de copt si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit,il punem intr-o punga de plastic si incepem sa zdrobim cu ajutorul unui sucitor.

Luam crema de ou  care intre timp s-a racit si adaugam treptat untul,  mixand si avand grija sa nu se taie. Apoi o vom lasa la rece 10 minute.

Ansamblare prajitura

Punem prima foaie, apoi crema, apoi iar foaia si iar crema. Ultimul strat va fi de crema.
Apoi pe deasupra decoram cu nuca caramelizata si dam prajitura la rece peste noapte.

Savurare placuta!