Prajitura marmorata cu branza ricotta

Prajitura-marmorata-cu-ricotta-si-cirese

Cum se face chec dulce cu branza riccotta

Intr-un bol incapator, se vor pune ouale la mixat impreuna cu zaharul tos ( pudra ), pana vor deveni o spuma albicioasa si crescuta in volum, urmand a se adauga:  branza ricotto, uleiul, cacao, laptele ( continuandu-se mixare), cca 8-10 minute.

Faina alba cernuta impreuna cu praful de copt, se va adauga in ploaie ( renuntandu-se la mixer ) amestecandu-se de jos in sus ( pentru a se sfarama cocoloasele de faina ).

Fulgii de ciocolata si coaja de portocala, se vor adauga la sfarsit, amestecandu-se usor cu spatula, pana la incorporare in aluat.

Intr-o tava de chec ( dimensiune mai mica decat cea obisnuita ) , tapetata cu hartie de copt, se va transfera aluatul si se vor pune deasupra aluatului ciresele fara sambure. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 40-45 minute ( se va face testul binecunoscut cu scobitoarea ).

Prajitura dulce cu branza ricotta, se va scoate dupa coacere din tava, la racit pe un gratar sau un blat de lemn, apoi portionat in felii dupa gustul fiecaruia.Daca doriti sa o pastrati mai mult timmp  inveliti prajitura in folie alimentare si pastrati-o la rece.

POFTA BUNA !!!