Autentificare

Înregistrare

Prajitura moale de ciocolata cu hrisca si cicoare

Aceasta prajitura de ciocolata beneficiaza de prezenta a doua ingrediente foarte bune pentru sanatate: hrisca si cicioarea. In plus, ea nu foloseste zahar, ci miere pentru indulcire. Si contine si iaurt, fara niciun pic de unt. Prin urmare, putem spune ca este o prajitura foarte sanatoasa, pe care o putem consuma in timpul dietei si pe care o putem servi copiilor.

Ingrediente pentru prajitura de ciocolata cu hrisca

200 g ciocolata neagra (60% cacao),
6 oua,
1 iaurt,
2 linguri hrisca proaspata macinata (sau faina de hrisca),
1 lingura miere,
1 lingura cicoare solubila,

Pentru ornat, 2 glazuri, una de ciocolata si una de cicoare:
50 g ciocolata,
1 lingura cicoare solubila,
3 linguri miere,

Cum se face prajitura de ciocolata cu hrisca

Ciocolata se topeste la bain-marie cu o lingura de apa. Se amesteca continuu pana ce ciocolata se topeste.

Ouale se separa: galbenusurile se incorporeaza in ciocolata topita, dupa ce a fost luata de pe foc, se amesteca bine. Se adauga iaurtul, mierea si cicoarea.

Hrisca se macina (nu foarte fin) cu raznita de cafea si se adauga in ciocolata.

Albsurile se bat spuma, se incorporeaza apoi in ciocolata.

Amestecul format se varsa intr-o tava rotunda, inalata. Se da la cuptor la 160°C, pentru 15 minute.

In aceste timp se prepara cele 2 sosuri pentru ornat.

Cicoarea se amesteca cu apa (2 linguri), se adauga mierea. Se mai adauga apa daca amestecul este prea gros si nu are consistenta unui sos.

Sosul de ciocolata: se topeste la bain-marie ciocolata cu 1 lingura de apa.

Prajitura se scoate din cuptor, se lasa la racit pe un gratar, apoi se adauga glazurile.

Sursa foto