Prajitura vegana din cartofi dulci servita cu sos de capsuni

Prajitura vegana cu cartof si sos de capsuni

Cum se face prajitura vegana din cartofi dulci servita cu sos de capsuni

Pentu inceput, se vor pregatii cartofii dulci: se vor curata de coaja, taiati in cubulete apoi pusi la fiert ( ca la piureul de cartofi ), cca 20-25 minute.

Intre timp, se va topi ciocolata intr-un bol la bain-marie, peste care se va adauga pe parcursul topirii: cubul de unt de cocos, zaharul brun si cacao, amestecandu-se incontinuu cu spatula, pana se va obtine un sos de ciocolata, care se va lasa in asteptare ( eventual se poate reincalzi daca se va inchega prea tare, atunci cand va trebui folosita )

Dupa ce cartofii dulci au fiert, se vor scoate din apa, apoi transferati intr-un bol incapator peste care se va adauga banana taiata/rupta in bucati, urmand a se pasa totul cu un dispozitiv special ( procedeu ca la piureul de cartofi ).

Peste piureul de cartofi dulci se va adauga in continuare restul de ingrediente: faina de migdale, faina de orez, praful de sare, ciocolata topita si la sfarsit nucile maruntite, amestecandu-se totul cu spatula, pana la obtinerea unui aluat omogen.

In tava de ceramica pregatita in prealabil ( unsa cu unt/ulei) se va transfera aluatul, nivelandu-se suprafata cu o paleta, apoi data forma in cuptorul preincalzit la 170 g pentru cca 20 minute ( a se evita prelungirea in cuptor, pentru a nu obtine o prajitura uscata, ci umeda ).

Prajitura vegana din cartofi dulci, se va lasa la racit foarte bine ( ptr a se taia bine ), apoi portionata si servita cu sos de capsuni, decorata cu frunze de menta si alaturi de o limonada.

SAVOARE PLACUTA!