Cum se face prajitura vegana din cartofi dulci servita cu sos de capsuni
Pentu inceput, se vor pregatii cartofii dulci: se vor curata de coaja, taiati in cubulete apoi pusi la fiert ( ca la piureul de cartofi ), cca 20-25 minute.
Intre timp, se va topi ciocolata intr-un bol la bain-marie, peste care se va adauga pe parcursul topirii: cubul de unt de cocos, zaharul brun si cacao, amestecandu-se incontinuu cu spatula, pana se va obtine un sos de ciocolata, care se va lasa in asteptare ( eventual se poate reincalzi daca se va inchega prea tare, atunci cand va trebui folosita )
Dupa ce cartofii dulci au fiert, se vor scoate din apa, apoi transferati intr-un bol incapator peste care se va adauga banana taiata/rupta in bucati, urmand a se pasa totul cu un dispozitiv special ( procedeu ca la piureul de cartofi ).
Peste piureul de cartofi dulci se va adauga in continuare restul de ingrediente: faina de migdale, faina de orez, praful de sare, ciocolata topita si la sfarsit nucile maruntite, amestecandu-se totul cu spatula, pana la obtinerea unui aluat omogen.
In tava de ceramica pregatita in prealabil ( unsa cu unt/ulei) se va transfera aluatul, nivelandu-se suprafata cu o paleta, apoi data forma in cuptorul preincalzit la 170 g pentru cca 20 minute ( a se evita prelungirea in cuptor, pentru a nu obtine o prajitura uscata, ci umeda ).
Prajitura vegana din cartofi dulci, se va lasa la racit foarte bine ( ptr a se taia bine ), apoi portionata si servita cu sos de capsuni, decorata cu frunze de menta si alaturi de o limonada.
SAVOARE PLACUTA!